NYT NAVN - ROYAL DANISH SEAFOOD BLIVER TIL ROYAL DANISH FISH

23-08-2011

Det var en stor begivenhed, da Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary afslørede Royal Danish Seafoods nye navn, logo og ansigt udad til. Samtidig blev det en mærkedag på flere andre fronter.

 

Da Kronprinsesse Mary under sit besøg i Hanstholm den 23. august besøgte virksomheden Royal Danish Seafood Group A/S, blev det en festdag på flere måder. For Kronprinsessen stod for at afsløre firmaets nye navn og logo. Ændringen fra Seafood til Fish giver et mere præcist billede af virksomhedens fokusområde, da størstedelen af produktionen handler om opdrættede fisk.

 

Netop på opdrætsfronten har Royal Danish Fish høstet en imponerende udmærkelse. Kronprinsessen kunne nemlig også offentliggøre, at virksomhedens opdrætsanlæg, som det første i verden, er blevet certificeret efter Sustainable Eel Standard – en ny prestigefyldt europæisk standard for ansvarlig produktion af ål. Udmærkelsen skete den 19. maj ved en event på Fishmongers’ Hall i London.  

 

De to begivenheder er kædet nøje sammen. Det nye navn og logo signalerer bæredygtighed, miljø og trivsel – både lokalt og globalt. Administrerende direktør Mogens Mathiasen udtaler:

 

”Certificeringen er en milepæl for os. En kulmination på et langt og målrettet arbejde. Derfor ønsker vi et navn og logo, som signalerer de værdier vi står for. Vi er utrolig spændte på reaktionen på det nye logo og firmanavn. At det netop blev Kronprinsesse Mary, som stod for afsløringen, viser naturligvis, hvor vigtig Kronprinsessens besøg er for vores virksomhed.”
 

Relancering af Kabayaki

En tredje nyhed på virksomheden er relanceringen af det japanske fiskeprodukt kabayaki, som oprindeligt var årsagen til, at et af selskaberne i Royal Danish Seafood Group blev etableret i Hanstholm i 1997. Formålet var dengang at producere kabayaki til Østen og Europa, hvilket dog hurtigt stoppede på grund af den daværende økonomiske situation i Japan.

 

”Det japanske marked efterspørger igen både høj kvalitet og certificerede råvarer, og nu har vi begge dele og relancerer derfor den kendte japanske spise kabayaki, som er ål marineret på en bestemt måde i soja-sauce,”  siger Mogens Mathiasen og tilføjer, at Kronprinsesse Mary blev den første, der fik lejlighed til at sætte tænderne i den nye produktion af kabayaki.

 

Nyt website samler trådene

 

Det nye navn og logo bliver fulgt op af et nyt website www.royaldanishfish.com og af en ny designlinie og grafisk profil, som vil blive gennemgående i virksomhedens kommunikation og emballage. Det lyse venlige og naturlige udtryk skal være med til at understrege virksomhedens dedikation til miljøhensyn og ansvarlighed. Det er dog ikke kun pynt, hvilket virksomhedens engagement i eksempelvis Global Compact og RBE – Rådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling også understreger.

 

”Både i vores logo og i vores daglige arbejde er der stor fokus på balance. Det handler eksempelvis om balance mellem høj kvalitet og effektivitet i vores produktion på den ene side – og hensyn til miljøet, trivsel på arbejdspladsen, CSR og fokus på ansvarlighed i den anden. Vi har en afklaret holdning til den balancegang, og det vil vi gerne fortælle mere om på det nye site. Derfor findes der både inspiration til spændende retter med fisk, information om vores produkter og om vores virksomhed samt nyheder om natur, miljø og ansvarlighed på det nye site,” fortæller Mogens Mathiasen.

Se udsendelse fra dagen 

DanskEnglish
Novagraf A/S