NYE PUMPER TJENT HJEM STRAKS

19-07-2012

 
INVESTERING: Med 64 nye pumper sparer Royal Danish Fish
over en mio. kilowatttimer årligt 


Da åleopdrætvirksomheden Royal Danish Fish fra Hanstholm i fjor skulle udskifte nogle vandpumper, valgte man i stedet at udskifte samtlige 64 med nye og energivenlige af slagsen. Og resultatet var til at få øje på.

Adm. direktør Mogens Mathiasen fortæller, at energibesparelsen ligger på et niveau, der svarer til 250 husstandes årlige elforbrug.
-Vi har givet omkring 700.000 kroner for de nye pumper. Og med den energibesparelse, de giver os, er pumperne betalt på halvandet år, siger han.
 
Mogens Mathiasen erkender, at Royal Danish Fish har været for sløve til at fortælle om virksomhedens energibesparende tiltag.
-Det skal vi helt sikkert være bedre til, siger han.

Royal Danish Fish var senest i medierne, da Coop opsagde samarbejdet efter, at det kom frem, at de seks millioner glasål, der årligt fodres op i tankene i Hanstholm, truer bestanden af vilde ål. Noget, som Mogens Mathiasen har afvist, da virksomheden genudsætter to mio. ål i naturen, hvoraf cirka 1,4 millioner overlever.

-Heldigvis er danskerne glade for ål. Så det går nok, siger han. Og måske kan den nye markedsføring som klimavenligt produktionssted være med til at rette op på omdømmet.

Fra Thisted Dagblad 17/7-12  
 

DanskEnglish
Novagraf A/S